placeholder
28 juni 2019

Zwoegende leerlingen in het nieuw gebouwde Natuurhuis

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van negentien scholen uit de Gemeente Molenlanden gingen met elkaar de strijd aan in het nieuwe Natuurhuis in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Donderdag 27 juni vond de vierde editie van het Molenlanden dictee (voorheen Molenwaard dictee) plaats. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van negentien scholen uit de Gemeente Molenlanden gingen met elkaar de strijd aan in het nieuwe Natuurhuis in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Het dictee is een initiatief van Muziek- en Cultuurcentrum Forte.

Wethouder Johan Quick van de gemeente Molenlanden las het door raadslid en onderwijsdirecteur Ruud van Rijn geschreven dictee op. Terwijl de deelnemers zich over de opgaven bogen, werden de ouders/begeleiders door het Werelderfgoed rondgeleid.

Tijdens het nakijken van het dictee, mochten ook de leerlingen op pad door het gebied. Bij terugkomst werden de grootste struikelblokken nog even toegelicht, waarna de winnares bekend werd gemaakt. Met maar een klein verschil werd Maria Slager van de Ds. Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland tot winnares benoemd, zij ging naar huis met een gloednieuwe E-reader. Een gedeelde tweede plaats was er voor Maud van der Ham (Eben-Haëzerschool, Ottoland) en Ismay Vonk (OBS Klim-op, Hoornaar) zij ontvingen een VVV-bon.

De auteur