placeholder
31 januari 2022

World NTD Day in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Afgelopen weekend waren twee van de negentien molens in Werelderfgoed Kinderdijk verlicht om aandacht te vragen voor World NTD Day. Deze dag is in het leven geroepen om stil te staan bij het bestrijden van Neglected Tropical Diseases (NTD’s), ook wel de vergeten tropische ziektes.

NTD’s zijn een groep te voorkomen en te behandelen ziektes die nog steeds 1,7 miljard mensen over de hele wereld treffen. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 5 wereldburgers, vooral in armere landen, met deze ziektes te maken krijgen. Het is daarom belangrijk aandacht hiervoor te blijven vragen en deze ziektes met elkaar de wereld uit te roeien.

Wereldwijd monumenten verlicht

Dit jaar waren wereldwijd meer dan 100 monumenten verlicht om World NTD Day onder de aandacht te brengen, zo ook UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Hier heeft Diederik Gommers, intensivist bij het Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, afgelopen weekend twee van onze Kinderdijkse molens in de schijnwerpers gezet.

Bekijk video Bekijk video
Diederik Gommers verlicht twee van de negentien molens in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Verklaring van Kigali

World NTD Day 2022 markeert het 10-jarig jubileum van de Verklaring van Londen, de aftrap van de Verklaring van Kigali en de lancering van een stimulerende nieuwe wereldwijde beweging om NTD’s te bestrijden. Doe met ons mee en vertel de wereld dat we #100percentCommitted moeten zijn bij de bestrijding van deze ziektes.

De auteur