placeholder
2 maart 2021

Gebroeders Hoek B.V.: trouwe sponsor van Werelderfgoed Kinderdijk

Gebroeders Hoek B.V. is één van de trouwe sponsoren van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). En dat blijft voorlopig zo: de Kinderdijkse firma heeft het contract voor onbepaalde tijd verlengd. Een samenwerking waar wij erg trots op zijn!

“De samenwerking verloopt altijd erg fijn en wij zien geen reden om hier mee te stoppen”, vertelt Maarten Jan Hoek van Gebroeders Hoek B.V. Het bedrijf is vijf jaar sponsor van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Die verbintenis is nu voor onbepaalde tijd verlengd. Met een brede kennis van het gebied en zijn geschiedenis, verzorgt Hoek vrijwel dagelijks werkzaamheden in het Werelderfgoed.

Bekijk video Bekijk video
Aan het werk tussen het riet.

Derde generatie

Zo beheert Gebroeders Hoek B.V. al decennialang de rietlanden rondom de molens van Kinderdijk. Toen het hoogheemraadschap in 1953 de pacht van het riet aan de molenaars ontzegde, nam Dirk Hoek de 120 hectaren rietland voor zijn rekening. Elk voorjaar maaide hij met zijn zoon Arie het riet met de hand. Sinds 2016 is het bedrijf in handen van de derde generatie Hoek: Dirk Hoek jr. en Maarten Jan Hoek.

Aan het werk op de Nederwaard.

Aan het werk op de Nederwaard.

Woordenboek

De broers doen tegenwoordig veel meer voor de SWEK. Groen- en landschapsonderhoud, aanleggen van steigers, ophogen van molenerven, straatwerk, het verbreden van een loopbrug in het kader van de coronamaatregelen: het is slechts een kleine greep uit hun ‘takenpakket’. “Kortom voor het Werelderfgoed een partij én sponsor die ik er graag bij houd en waar het prettig mee samenwerken is”, zegt Michiel de Haan, Hoofd Facilitair bij de SWEK. “De mannen zijn altijd goed bereikbaar en bereid om mee te denken als zich weer eens wat aandient, altijd positief en het lijkt wel of ‘nee’ niet in hun woordenboek voorkomt.”

De auteur