placeholder
24 januari 2019

Uniek beeld van sneeuwval in Kinderdijk

Al jaren liep hij rond met dit idee. Deze week greep de Kinderdijkse fotograaf/filmmaker Cees van der Wal de kans die Koning Winter hem bood met beide handen aan. Het leverde uniek beeldmateriaal op.

Sneeuw en ijs. Het is een combinatie die het hart van de gemiddelde Nederlander sneller doet kloppen. Deze week komen winterliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. De al dagen voorspelde sneeuwval toverde UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk dinsdag om in een sprookjesachtig landschap. Een ansichtkaart.

De Kinderdijkse fotograaf/filmmaker Cees van der Wal, verknocht aan de molens in zijn dorp, legde de schoonheid van Moeder Natuur op een bijzondere wijze vast. Hij plaatste maandag al een camera op de roe van molen nummer 5 van de Overwaard. Die maakte dinsdag en woensdag op 14 meter hoogte elke twee minuten een foto, resulterend in de unieke time-lapseopname van het sneeuwfront dat Kinderdijk transformeerde in een Winter Wonderland.

Bekijk video Bekijk video
Sneeuwval in Kinderdijk.

“Voor mij was dit meer een soort test. Ik werk aan een vergelijkbaar, veel groter project”, zegt Van der Wal. “Maar ik ben zeker wel tevreden met dit resultaat hoor.” Hij experimenteerde de afgelopen jaren al vaker met bijzondere technieken om de Kinderdijkse molens in beeld te brengen.

IJs

Voor de prachtige ijsvloer in de boezems is de sneeuw overigens geen goed nieuws. Sneeuw werkt als een isolerende deken, waaronder het ijs minder snel aangroeit. Hoewel het nog steeds stevig vriest, is het niet waarschijnlijk dat er op grote schaal kan worden geschaatst in de Alblasserwaard. Wie weet in februari!

Sneeuw of niet: in de winterperiode is een bezoek aan Werelderfgoed Kinderdijk sowieso de moeite waard. Check op onze speciale winterpagina de mogelijkheden.

Er lag een prachtige ijsvloer in de Kinderdijkse boezems.

Er lag een prachtige ijsvloer in de Kinderdijkse boezems.

De auteur