placeholder
31 januari 2019

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk weer volledig open

De ‘onderhoudsmaand’ januari ligt achter ons, dus zijn we vanaf vrijdag weer volledig geopend. Rondvaartboot de Hopper is nog tot half februari uit de vaart.

Vanaf vrijdag 1 februari zijn alle bezoeklocaties binnen UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk weer geopend. Naast 69 nieuwe kammen in het bovenwiel kreeg de benedenverdieping van Museummolen Nederwaard de afgelopen weken een verfbeurt. Benieuwd naar het resultaat? Onze molenaars leiden je graag rond in het monument uit 1738!

Het Wisboomgemaal is vanaf morgen ook weer geopend. Het huidige bezoekerscentrum is de ideale plek om je bezoek aan Kinderdijk te beginnen. In de tot filmzaal omgetoverde machinekamer kom je via de multi-screenfilm meer te weten over de geschiedenis van Kinderdijk en de streek en de voortdurende strijd tegen het water. Met je ticket krijg je ook toegang tot Museummolen Blokweer. In souvenirshop De Molenhoek rust je onder het genot van een bak koffie, borrel of kopje soep even uit.

Drukte in het Wisboomgemaal.

Drukte in het Wisboomgemaal.

Rondvaartboot

Het onderhoudswerk aan rondvaartboot De Hopper loopt iets uit. De verwachting is nu dat die over twee weken weer in de vaart is. In de loods van Den Breejen Shipyards in Hardinxveld-Giessendam wordt de Hopper voorzien van een nieuwe verflaag en de vijfjaarlijkse keuring uitgevoerd. In de rustige(re) januarimaand is er overigens hard doorgewerkt aan de realisatie van de nieuwe entreezone en het Bezoekerscentrum. De entreezone moet medio maart in gebruik worden genomen, het Bezoekerscentrum in september.

Van plan een bezoek te brengen aan het Kinderdijkse Werelderfgoed? Boek hier snel je tickets!

De auteur