placeholder
28 januari 2021

Uitbreiding toeristenparkeerplaats in Alblasserdam

Komend seizoen parkeren bezoekers aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk hun bolide in principe in het havengebied in Alblasserdam. Daar zijn dit jaar voor het eerst zo’n 250 parkeerplekken beschikbaar voor toeristen.

De verwachting is dat zeker op de weekdagen er voortaan voldoende parkeercapaciteit is voor de bezoekers aan Werelderfgoed Kinderdijk. In de weekenden en op piekdagen blijft het terrein van scheepsbouwer Royal IHC beschikbaar. Via de Kinderdijk-website en app worden bezoekers nog meer naar de juiste parkeerlocatie ‘gedwongen’. Dat gebeurt net als andere jaren ook met matrixborden langs de route. De planning is om, afhankelijk van de bezoekersaantallen, het parkeerterrein op 1 april in gebruik te nemen. Vanaf die dag is parkeren in het dorp Kinderdijk alleen voor vergunninghouders, dus niet voor toeristen. Vanaf het Alblasserdamse parkeerterrein rijden ook komend seizoen shuttlebusjes.

Werkzaamheden aan het nieuwe parkeerterrein in Nieuw-Lekkerland

Werkzaamheden aan het nieuwe parkeerterrein in Nieuw-Lekkerland

Verhuizing camperpark

Uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in Alblasserdam is mogelijk door de verhuizing van de camperplaats naar Sportpark Souburgh. Kees en Pieta van Vuuren hebben hun nieuwe camperpark aan de Poldermolenseweg in Alblasserdam eind vorig jaar geopend. Aan de westkant van Nieuw-Lekkerland wordt ondertussen hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe parkeerterrein voor campers en touringcars. Daar zijn medio 2021 negentig plekken beschikbaar.

De auteur