placeholder
8 oktober 2020

Rust en ruimte in iconisch molengebied

Een ontspannen dagje uit. Veilig. We snakken ernaar in deze onzekere tijd. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk biedt je de kans om er even heerlijk tussenuit te gaan. In dit icoon van Holland geniet je naast de negentien molens van de rust en ruimte.

Ons uitgestrekte Werelderfgoed leent zich uitstekend voor 1,5 meterrecreatie. We laten een beperkt aantal bezoekers toe zodat je optimaal geniet van de rust en ruimte om je heen. We hebben tal van maatregelen genomen om je bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Lees daar meer over op onze Covid-19-pagina.

Museummolen Overwaard is een echte aanrader.

Museummolen Overwaard is een echte aanrader.

Museummolen Overwaard

Onze molenaars en vrijwilligers staan te trappelen om je mee te nemen in de geschiedenis van zeven eeuwen Hollands watermanagement. Met je entreeticket krijg je onder meer toegang tot onze drie museummolens. Hoe uniek het Kinderdijkse molencomplex is ervaar je misschien wel het allerbest in Museummolen Overwaard. Molen nummer 4 van de Overwaard was volstrekt uniek in de wereld. Het was de enige molen die het water twee kanten op kon malen. Aanschouw zelf de indrukwekkende schepraderen!

Onze molenaars nemen je mee in het verhaal van Kinderdijk.

Onze molenaars nemen je mee in het verhaal van Kinderdijk.

Rondvaartboot

Ook een rondvaart is inbegrepen in het entreeticket. Laat de molens vanuit je luie stoel langzaam aan je voorbij glijden. Tickets kopen doe je online. Vanaf 10 oktober schakelen we in Werelderfgoed Kinderdijk over op de wintermodus en wijzigen onze openingstijden. Zien we je snel?

Bestel tickets

De auteur