placeholder
19 september 2019

Opening Bezoekerscentrum: de terugblik

‘Wat een leuk feest’. ‘Wat hebben we genoten.’ ‘Geweldig’. De complimenten vlogen ons om de oren na het succesvol verlopen bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Omdat het zo mooi was, nog één keer een terugblik.

De 81-jarige Klazina Stam uit Kinderdijk vertelde in AD De Dordtenaar dat ze de avond van haar leven had. Ze zat op de tribune vlak achter de prinses. “Ik woon al vijftig jaar in Kinderdijk, maar dat ik ooit nog eens mag meemaken dat zij in óns dorp komt, is echt heel bijzonder.” Stam was uitgenodigd door de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Dat gebeurde nadat haar dochter een mailtje stuurde naar de SWEK met de vraag of haar koningsgezinde moeder de opening van dichtbij mocht meemaken. We maakten graag een uitzondering.

Bekijk video Bekijk video
De video is gemaakt door videograaf Sem van der Wal van het ANP.

Het verhaal in AD De Dordtenaar van verslaggeefster Roos van Bijnen was één van de vele publicaties over de opening. We ontvingen ruim twintig journalisten en fotografen. Het video-item is gemaakt door videograaf Sem van der Wal van het ANP.” Het was een mooie avond. Een bekroning op vele jaren werk, van vrijwilligers en medewerkers”, blikt SWEK-directeur Cees van der Vlist terug. “Prachtig om de prinses met zoveel interesse met onze vrijwilligers te zien praten. Compliment aan allen die betrokken waren bij de organisatie en uitvoering van deze avond.”

Een kleine greep uit de artikelen.

Een kleine greep uit de artikelen.

Fotoreportage

In aanloop naar 7 september plofte bij 125.000 huishoudens in vier regio’s een eenmalige Kinderdijk-krant op de deurmat. Onze vrijwilliger Cees Put en Kinderdijker Cees van der Wal waren op deze speciale avond onze huisfotografen. Zij mochten van dichtbij het gehele bezoek van prinses Beatrix vastleggen. Veel van de foto’s in onderstaand overzicht zijn van dit duo. Ook Yvonne de Jong, bewoonster van molen nummer 1 van de Overwaard, maakte een fotoreportage.

De auteur