placeholder
3 februari 2017

Ontdek Nederlands werelderfgoed op de Fiets en Wandelbeurs

Hoe zien de Nederlandse werelderfgoederen eruit op de fiets? Kun je ook wandelen in werelderfgoederen? Hoe ziet de omgeving van een werelderfgoed eruit? Stichting Werelderfgoed Nederland is in februari te zien tijdens de fiets en wandelbeurs in Utrecht en in Gent. In onze stand zijn alle tien door UNESCO erkende werelderfgoederen vertegenwoordigd. Er is informatie over de verschillende

Prijsvraag

Tijdens de beurs kunnen bezoekers deelnemen aan de prijsvraag: Welke geur hoort bij welk werelderfgoed? Hoe ruiken de machinekamers van het Woudagemaal of de weilanden van de Beemster? Deelnemers maken onder andere kans op arrangementen, dagtochten en toegangskaarten naar onze werelderfgoederen. Met als hoofdprijs een wandelarrangement op Terschelling.

Werelderfgoed in Nederland

De tien door UNESCO erkende werelderfgoederen in Nederland: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied van water en waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp.

Voor de jaarbeurs in Utrecht kun je kaarten met 4 euro korting kopen via deze link. Meer korting dan in de voorverkoop!

Meer informatie kun je vinden in de stand op 11 en 12 februari in Utrecht: hal 3, stand 3.C.65 en op 18 en 19 februari in de stand in Gent: hall 1, stand B.0.3.

“Ons Werelderfgoed is wereldberoemd, binnenkort ook in Nederland!”

De auteur