placeholder
28 januari 2019

Expositie van finalisten prijsvraag Waterentree Kinderdijk

De vijf overgebleven inzendingen voor de prijsvraag Waterentree Kinderdijk zijn binnenkort te zien op een expositie in Windkracht 4. Alle inwoners van Kinderdijk kunnen van 8 tot en met 17 februari hun mening geven.

De jury neemt de reacties mee in de beoordeling, die eind maart plaatsvindt. De prijsvraag Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk is in juni 2018 uitgeschreven door de gemeente Molenlanden, in samenwerking met Architectuur Lokaal. De opdracht was een veilige(re) entree van het Werelderfgoed ontwerpen, vooral voor de bezoekers die over het water naar Kinderdijk reizen. Molenlanden heeft de regie over het proces.

Vijf finalisten

Uit de 37 visies die werden ontvangen selecteerde de jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Adri Bom, vijf inzendingen. Die hebben voor de tweede ronde een ontwerp gemaakt. Die zijn van 8 tot en met 17 februari te bekijken in Windkracht 4 in Kinderdijk, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. Wethouder Arco Bikker opent de expositie vrijdag 8 februari om 16.00 uur.

De jury neemt de reacties mee in de beoordeling

De plannen die worden tentoongesteld zijn de volgende: LEKDIJK PARK, Go with the flow!, De derde trap, Intensiveren van de belevingswaarde van het erfgoed… en In Spin de Bocht gaat In, Uit Spuit de Bocht gaat Uit. Windkracht 4 is gevestigd aan de Molenstraat 236 in Kinderdijk. Meer informatie is te vinden op www.arch-lokaal.nl.

De auteur