placeholder
25 juli 2019

47ste editie van Kinderdijkse Verlichtingsweek

De 47e editie van de Verlichtingsweek staat weer voor de deur! Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september staan de molens weer in de schijnwerpers.

Alle molens worden elke avond tussen 20.00 en 22.30 uur vol in het licht gezet, en op vrijdagavond zelf een half uurtje langer. Foto’s gemaakt tijdens de Verlichtingsweek gaan elk jaar de hele wereld over. Om bezoekers de kans te geven de állermooiste beelden te schieten staan er weer twee cursussen avondfotografie gepland. De fotografen nemen de cursisten mee naar één van de molenerven om tijdens het ‘blauwe uurtje’ hun slag te slaan.

Interesse in de fotografieworkshop?

Wie de verlichte molens langzaam aan zich voorbij wil zien trekken kan elke avond mee op één van de rondvaartboten. Beurtschip Jantina vaart alleen op vrijdagvond door de Lage Boezem van de Nederwaard. Reserveren is noodzakelijk.

Meer informatie

Ons nieuwe Bezoekerscentrum is tijdens de Verlichtingsweek op de doordeweekse avonden langer open. Geniet van een drankje in het restaurant en laat de avond langzaam aan je voorbij gaan. Op vrijdagavond is er Molenmarkt in het dorp. De opbrengt van die geliefde traditie gaat zoals altijd naar Speeltuinvereniging ’t Balkengat.

Zaterdag 7 september

De laatste dag van de Verlichtingsweek valt samen met de opening van het nieuwe Bezoekerscentrum door Prinses Beatrix. Dan zijn enkele locaties afgesloten. Mocht je in gelegenheid zijn om een van de andere dagen de verlichte molens te bekijken, dan raden wij dat ten zeerste aan!

De auteur