placeholder
24 juli 2019

Nieuwe ontdekkingstocht bij Museummolen Blokweer

Welkom in 1956. Aan de hand van Pietje gaan onze jonge bezoekers bij Museummolen Blokweer terug naar het midden van de vorige eeuw. De ontdekkingstocht voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar is sinds deze week beschikbaar.

Met de flyer in de hand en klompen aan gaan de jongsten zelf op ontdekking in de molen en op het erf. Die bedstede is klein! Wat is dat rare ding naast het stookhok? En veegde Pietje zijn billen vroeger écht af met krantenpapier?

De ontdekkingstocht is vooral leuk voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar.

De ontdekkingstocht is vooral leuk voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar.

De ontdekkingstocht is de afgelopen maanden in opdracht van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) ontwikkeld. De nadruk ligt op het educatieve aspect. Op speelse wijze en in hun eigen tempo leren de kinderen alles over het vroegere leven op de oudste molen in Kinderdijk.

Twee talen

Gezinnen met kinderen in de doelgroep krijgen de prachtig ontworpen vouwfolder mee bij de kassa’s in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Er hoeft niet extra voor te worden betaald. Onze medewerkers bij Museummolen Blokweer hebben ze ook op voorraad. De flyers zijn (voorlopig) in het Nederlands en Engels verkrijgbaar.

De auteur