placeholder
22 februari 2019

Leontien van Moorsel onthult exhibit van Nederlandse Werelderfgoederen

Oud-topwielrenster Leontien van Moorsel is aankomende vrijdag te gast bij de stand van de tien Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. Haar tip: “Laat de auto wat vaker staan en pak de fiets.”

Na dat vorige maand in Gent te hebben gedaan, presenteren Kinderdijk en de negen andere Nederlandse Werelderfgoederen zich aankomend weekend op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht. De Jaarbeurs vormt drie dagen lang het decor. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel is vrijdagmiddag onze speciale gast. Zij presenteert om 15.00 uur bij stand 3.B22 de nieuwe exhibit van de Werelderfgoederen.

Film

De exhibit, mogelijk gemaakt door een schenking van de BankGiro Loterij en Zabawas, is straks bij alle locaties te zien. De bijzondere verhalen van de UNESCO Werelderfgoederen worden via deze exhibit in een film op levendige wijze verbeeld. Na de onthulling neemt Van Moorsel de tijd om met bezoekers op de foto te gaan.

Ook in Utrecht fietsen bezoekers langs de Werelderfgoederen.

Ook in Utrecht fietsen bezoekers langs de Werelderfgoederen.

Vrijdag, zaterdag en zondag is de Stichting Werelderfgoed Nederland prominent aanwezig op de vijftiende editie van het populaire evenement. Voorzitter Boris van der Ham geeft op de eerste beursdag om 13.00 uur en om 13.30 een lezing. “Maak kennis met het verhaal van de wereld en ontdek de UNESCO Werelderfgoederen van het Koninkrijk der Nederlanden te voet of op de fiets”, zegt Van der Ham. “Ze vertellen op bijzondere wijze over onze band met het water als vriend en vijand, onze samenleving en handelsgeest, maar ook de unieke ontwerpen gemaakt door de mens.”

Bezoekers kunnen met Leontien van Moorsel op de foto

Wie een rondje maakt over het fietsparcours krijgt een paar kleurrijke fietssokken cadeau. De hoofdprijs van onze prijsvraag is een Waddenarrangement voor twee personen. Naast Kinderdijk telt Nederland nog negen Werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en de Van Nellefabriek.

Naar de beurs? Kaarten bestellen kan hier.

De Kinderdijkse molen kijkt geduldig toe.

De Kinderdijkse molen kijkt geduldig toe.

De auteur