placeholder
30 november 2018

Fien en Teun beleven avontuur bij molens Kinderdijk

In samenwerking met Avonturenboerderij Molenwaard brengt de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk een nieuw voorleesboek op de markt. ‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’ is vanaf vandaag te koop.

‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’ is ontstaan uit de gemeenschappelijke visie van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) en Van Hoorne Entertainment op het gebied van kindereducatie over de Hollandse polder. “Dit is zo’n ontzettend prachtige samenwerking”, vindt directeur Michael van Hoorne van Van Hoorne Entertainment en Avonturenboerderij Molenwaard. “We zijn trots dat we samen met deze lokale partner aan kinderen het bijzondere verhaal van de molens kunnen vertellen en hen zo een stukje bewustwording kunnen meegeven over de kracht van het water en het mooie Hollandse landleven.”

Leerzaam

Jeanet de Jong, manager marketing & sales van de SWEK : “Een leuk en leerzaam verhaal om voor te lezen. Een mooie samenwerking om verder voort te zetten.” Het vrolijke boertje en boerinnetje, in veel gezinnen inmiddels bekende gezichten, waren vandaag zelf naar Kinderdijk gekomen voor de boekpresentatie. Het erf bij Museummolen Blokweer, waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt, vormde daarvoor het fraaie decor.

Samen bij de Blokweer.

Samen bij de Blokweer.

Het verhaal

Het sneeuwt! De sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht. Fien en Teun spelen in de sneeuw. Plots valt er een koude druppel in de nek van Fien. Waar komt dat koude water ineens vandaan? Om daarachter te komen, brengen Fien en Teun een bezoekje aan de molens van Kinderdijk. Maar wat hebben de molens en die koude druppel met elkaar te maken? In het vrolijke verhaal leren kinderen, samen met Fien en Teun, alles over sneeuw, water en de molens van Kinderdijk.

‘Fien & Teun en de mooie molens van Kinderdijk’ verschijnt naast het Nederlands ook in het Engels: ‘Fien & Teun and the mighty mills of Unesco Kinderdijk’. Het verhaal is geschreven door Rene Noorderveen. Annet van de Vorst maakte de illustraties. Het voorleesboek kost € 9,99 en is te koop bij diverse boekhandels en uiteraard ook in de souvenirshops in Werelderfgoed Kinderdijk en bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Michael van Hoorne en Jeanet de Jong met de hoofdrolspelers.

Michael van Hoorne en Jeanet de Jong met de hoofdrolspelers.

De auteur