placeholder
30 oktober 2018

Ook in het weekend met Driehoeksveer naar Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk blijft ook de komende wintermaanden in de weekenden bereikbaar met de Waterbus en het Driehoeksveer. De proefperiode loopt van 1 november tot en met het laatste weekend van maart 2019.

Het Driehoeksveer tussen Kinderdijk, Ridderkerk en Krimpen aan de Lek wordt vanaf komend weekend toegevoegd aan de dienstregeling. Hierdoor ontstaat met één overstap de mogelijkheid om naar Kinderdijk te reizen. Op doordeweekse dagen en in de zomerperiode bestaat deze reismogelijkheid al.

Aansluiting

Reizigers op de Waterbus (lijn 20) kunnen bij de halte Ridderkerk overstappen op het Driehoeksveer naar Kinderdijk. Vanuit Ridderkerk vertrekt het Driehoeksveer in het weekend ieder uur om .30 uur om zeven minuten later aan te komen in Kinderdijk, waarna het Driehoeksveer doorvaart naar Krimpen aan de Lek. Vanaf daar vertrekt het veer naar Kinderdijk om .10 en vaart door naar Ridderkerk. Waterbus en het Driehoeksveer stemmen de aankomsten in Ridderkerk op elkaar af, voor een goede aansluiting voor de reizigers.

De proef loopt van 1 november tot eind maart 2019

De proef met extra afvaarten in de winterperiode is een gezamenlijk initiatief van Waterbus, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, de gemeenten Ridderkerk en Molenwaard, de Coalitie Waterdriehoek en de exploitant van het Driehoeksveer. De proefperiode loopt van 1 november tot en met het laatste weekend van maart volgend jaar. Op 21, 22, 29 en 30 december vaart het Driehoeksveer niet vanwege de kerstvakantie.

Tijden Waterbus

De auteur