placeholder
10 augustus 2018

Werelderfgoed Kinderdijk zoekt meer vrijwilligers

Werelderfgoed Kinderdijk bouwt aan de toekomst. Er komen meer bezoeklocaties en uitbreiding van het aantal arrangementen om bezoekers meer te bieden. Om alle bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen zijn meer vrijwilligers nodig.

Cees Westerlaken is al jaren vrijwilliger in Kinderdijk. Hij kan het werken in Werelderfgoed Kinderdijk aanbevelen. “Een mooiere vrijwilligersbaan kun je niet vinden. Je ontvangt bezoekers uit de hele wereld. Die zijn in een goede stemming, want ze hebben vakantie. Bovendien werk je in een prachtig, uniek gebied. We zijn hartstikke trots op het Werelderfgoed.” Margriet Borsje werkt als betaalde kracht bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Samen met Cees zorgt ze als vrijwilligerscoördinator voor een strakke organisatie van het team. Met een half miljoen bezoekers per jaar zijn nieuwe vrijwilligers hard nodig.

Dynamische tijd

Werelderfgoed Kinderdijk maakt een dynamische tijd door. Er komt een nieuw bezoekerscentrum met kassa’s, horeca en een souvenirverkoop. Achter het Wisboomgemaal verrijst een nieuw educatiegebouw. Tevens wordt het hulpgemaal herbouwd. Deze extra voorzieningen maken het mogelijk toeristen beter over het gebied te verspreiden. In alle gebouwen gaan vrijwilligers aan het werk.

Twee dagdelen

Nieuwe krachten worden niet zomaar in het diepe gegooid. Toekomstige vrijwilligers krijgen drie maanden tot een half jaar om te wennen, de opleiding tot gids te volgen en het gebied en de organisatie te leren kennen. De eerste periode lopen zij met ervaren vrijwilligers mee die hen de fijnste kneepjes uit het vak bijbrengen. Cees: “Wie zicht aanmeldt kan kiezen uit diverse functies. We verzorgen een rondleiding, zodat de nieuwkomer kan zien op welke plekken vrijwilligers nodig zijn. Daarna beslissen ze of er iets voor hen bij is. Wie ‘ja’ zegt, moet minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn.”

 

Vrijwilliger worden?!

Mail naar vrijwilligers@molenskinderdijk.nl

  • Benieuwd naar onze vrijwillige functies?

    • Een wereldbaan in ons Werelderfgoed
Gids in zijn functie

Gids in zijn functie

Bron: Klaroen.nl

De auteur