placeholder
19 januari 2018

Heel het jaar genieten van puur Hollands werelderfgoed. Check onze openingstijden per seizoen

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is het hele jaar open voor al onze bezoekers. Toch zijn onze museummolens, ons bezoekerscentrum en de andere bezienswaardigheden niet elke dag te bezoeken. Hier vind je een overzicht van de exacte openingstijden, ingedeeld volgens onze vier seizoenen.

Openingstijden

In UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk werken de molens en de gemalen het hele jaar door. ’s Nachts, overdag, in weer en wind: de polders moeten worden bemalen, omdat het gebied anders onder water komt te staan. Toch zijn de museummolens, het bezoekerscentrum en de rondvaartboten van Kinderdijk niet alle dagen van het jaar toegankelijk. We geven je een overzicht van onze openingstijden, zodat je je bezoek zo goed mogelijk zelf kunt plannen om optimaal van ons Hollandse Werelderfgoed te genieten.

We zijn het hele jaar open – behalve op Eerste Kerstdag

De winterperiode: van 1 januari tot en met 16 februari

Vanaf Nieuwjaarsdag tot half februari is het hartje winter in Kinderdijk. Het is tijd voor onderhoud aan het werelderfgoed. Onze rondvaartboten worden uit de vaart genomen en van de twee museummolens is alleen museummolen Blokweer van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Onze winterse gasten kunnen tegen kortingstarief de museummolen bezoeken: slechts € 4,50 voor volwassenen en € 2,- voor de kleintjes van 4 t/m 12 jaar. De kassa, museummolen Nederwaard en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal zijn gesloten, maar de souvenirshop Molenhoek is open, ook voor warme chocolademelk en koffie tegen de koude vingers. Tot en met 8 februari is parkeren gratis.

Het voorseizoen: van 17 februari tot 1 maart

Halverwege februari komt Werelderfgoed Kinderdijk weer op gang. Het voorjaar komt eraan, dus van 10:00 tot 16:00 uur zijn beide museummolens en het bezoekerscentrum open voor alle gasten. De rondvaartboot Friso (Hopper) maakt tot 16:00 uur weer zijn rondjes, terwijl de Cruiser nog even aan wal blijft tot eind maart.

Het hoogseizoen: van 1 maart tot en met 31 oktober

In het zomerseizoen zijn al onze bezoekpunten zo lang mogelijk geopend. Het bezoekerscentrum, de museummolens, de rondvaartboten en de souvenirshop zijn alle dagen van de week van 9:00 tot 17:30 uur in bedrijf. Iets eerder, om 17:00 uur, sluit de kassa aan de Middelkade, terwijl op de parking na 17:00 geen nieuwe auto’s en bussen meer worden toegelaten. De laatste afvaart van de rondvaartboten is ook om 17:00 uur.

Het herfstseizoen: november en december

In de herfstperiode is het eerder donker, dus om 16:00 uur gaan de museummolens, het bezoekerscentrum, de souvenirshop en de toiletten dicht. We gaan ook een uurtje later open dan in de zomer, om 10:00 uur ’s morgens. In de herfst vaart van onze twee rondvaartboten alleen de Hopper, met een laatste afvaart om 15:30 uur. Op eerste Kerstdag, 25 december, zijn we helemaal gesloten, de enige dag van het jaar!

De auteur